Marinetekilta uusi SaunaBoat -mallisto

Marinetek tuo markkinoille SaunaBoat -venemalliston, jossa yhdistyvät sauna, laituri ja vene. Tällä ainutlaatuisella konseptilla on CE-hyväksyntä ja se on rekisteröitävissä veneeksi. Alus perustuu Marinetekin laadustaan tunnettuun laituritekniikkaan ja siinä on kuumasinkitty teräsrunko ja neljä järeää putkiponttonia. Saatavana on kaksi mallia SaunaBoat 10 ja SaunaBoat 14.

Pienempi on suunniteltu 8 hengen ja suurempi 12 hengen käyttöön. Saunarakennuksessa on löylyhuoneen lisäksi pukuhuone, isommassa mallissa lisäksi erillinen WC. Molemmissa malleissa on tilava ja ympärikäveltävä terassi.

Alukset ovat hyvin tukevia ja vakaita ja niitä on helppo hallita. Maksiminopeus on 5 solmua ja sopiva matkavauhti noin 4 solmua. Alukset on suunniteltu siirrettäviksi ja ne kulkevat kätevästi myös maantiekuljetuksena vesistöstä toiseen.

VTT:n testaaman ja D-kategoriaan hyväksytyn SaunaBoat- aluksen vakiovarusteisiin kuuluvat mm. kaiteet, ohjauspiste, perämoottoriteline, ajopenkki, puukiuas, taittuva uimaporras, ajovalot, jauhesammutin ja kiinnityspollarit. Lisävarusteina on saatavana mm. septitankki, maasähkö, LED-valaistus, kemiallinen WC, aurinkopaneeli, rekisteröintivarusteet sekä 15 tai 20 hv:n Mercury perämoottori.

Pienemmän SaunaBoat 10-mallin verollinen hinta ilman moottoria on alkaen 28 920 € ja CE-venepaketin kanssa alkaen 32 110 €.

SaunaBoat tarjoaa mahdollisuuden nauttia kesästä uudella tavalla ja sitä voi käyttää saunamökkinä ympäri vuoden.

SaunaBoat 10 esillä Vene 16 Båt -messuilla Marinetekin osastolla 3 D 11.

Lisätietoja:

Petri Grönlund, 040 480 7878, petri.gronlund@marinetek.net